ALK

IgRELLA – ett nytt sätt att se på allergi

Utmaning

I snart 100 år har ALK forskat och utvecklat produkter för allergibehandling. ALK är också det första företaget som lanserat allergivaccination i tablettform mot kvalsterallergi (husdammskvalster) som kan användas både vid allergiska snuva och allergisk astma.

Hur stärker vi ALK:s position som kunskapsförmedlare inom allergi? Och hur skapar vi ett koncept för detta? Hur når vi ut och bygger relationer med målgruppen (läkare inom specialist- och öppenvård samt sjuksköterskor som arbetar med lungsjukdomar i Norden)?

Lösning

Vi skapade IgRELLA, ett koncept som symboliserar ett nytt sätt att se på allergi. I konceptet ingick framtagandet av en grafisk profil, logotyp och typsnitt. Kulörval och typsnitt är utvecklade inom ALK:s grafiska riktlinjer. Genom att skriva ordet allergi baklänges – och även få fokus på immunsystemet via IgE (förkortningen för Immunoglobelin) – får vi ett smart och relevant namn som sticker ut och är enkelt för målgruppen att använda och lägga på minnet.

Vi når målgrupperna med hemsidan igrella.se (no/dk) och ett riktat återkommande nyhetsbrev, där intervjuer, aktuella rön, trendspaningar och reportage från föreläsningar och event väcker målgruppens intresse och vilja att läsa vidare.

Resultat

Det svenska, danska och norska nyhetsbrevet hade en öppningsfrekvens på 30 till 50 procent! Flera har klickat sig vidare och läst artiklarna. Även nya prenumeranter har tillkommit.

VILL DU VETA MER OM PROJEKTET?

Kontakta Magnus