Göteborgs friidrottsförbund

Ny grafisk verktygslåda tar idrotten till nya höjder

Utmaning

Som ett av landets största friidrottsförbund har Göteborg Friidrott ett viktigt syfte: stärka friidrottens roll och nå ut med sitt uppdrag till den breda målgruppen barn och nybörjare, ungdomar, elit, veteraner, tränare, samarbetspartners och allmänhet. Circus har vidareutvecklat och moderniserat förbundets grafiska identitet, vilket bland annat syns på webbplatsen goteborgfriidrott.se.

Lösning

Den grafiska verktygslådan fick en uppdaterad design i förbundets färger; blått, rött och vitt. För att skapa tydlighet och användarvänlighet togs ett flertal ikoner och dekorelement fram för tryckt och rörlig media samt designelement på den nya webbplatsen. I bildmanéret gestaltas träning, tävling, aktivitet och rörelse med personliga porträtt med historierna bakom prestationerna. Känslan är ”just nu” och att alla kan vara med. Sammantaget ska uttrycket stötta visionen: Sveriges mest attraktiva friidrottsmiljö med bredd, spets och glädje.

Resultat

Våren 2021 lanserades den nya webbplatsen efter ett nära samarbete mellan innehåll, design och teknik. För största möjliga flexibilitet designade Circus kreatörer ett modulsystem, där sedan Göteborgs friidrottsförbunds egna redaktörer och skribenter uppdaterar sidan löpande (!) för att göra hemsidan till ett fönster för att inspirera barn, unga och äldre att börja friidrotta. En konsekvent användning av färger, grafik och bilder skapar igenkänning och uppmärksamhet åt varumärket Göteborg Friidrott och stöttar uppdraget.

 

”Webbplatsen är en viktig kanal som genom att förmedla förbundets uppdrag och personliga berättelser stärker friidrottens värde och roll i samhället.”
Martin Bergman, Förbundsdirektör & VD Göteborgsvarvet

Vill du veta mer om projektet eller hur varumärkesarbetet gått till?

Kontakta Magnus