Ekelund

Var dags glädje – för älskade hem

Utmaning

Sedan 1692 har familjen Ekelund tillverkat linneprodukter av högsta kvalitet i Horred. Kundkretsen har väl inte varit med ända från start, men tenderar ändå att bli aningens ålderstigen.

Företaget jobbar hårt för att kunderna ska återupptäcka de klassiska textilierna, samtidigt som sortimentet uppdateras och utökas med ny formgivning och nya designsamarbeten – som med TV-kocken Tina Nordström. Utmaningen för Circus låg bland annat i att uppdatera tonalitet, bild- och formspråk i alla kanaler för att nå ut till en yngre kvalitets- och designintresserad målgrupp.

Lösning

Tillsammans med familjen Ekelund genomförde vi en workshop för att utveckla varumärkesplattformen och identifiera kärnvärden och varumärkeslöfte till marknaden. Arbetet resulterade i en brandbook som ska fungera som fundament både internt hos Ekelund och externt hos återförsäljarna. Utifrån våra grundtankar har vi utvecklat tonaliteten på hemsidan, i filmer, sälj-, butiks- och marknadsmaterial, mässmaterial och produktförpackningar.

Nästa steg? Att fortsätta kommunicera varumärket Ekelunds i alla lämpliga kanaler!

Resultat

Ekelunds nya kollektioner – framför allt kollektionen ”Tina by Ekelund” – har fått stor uppmärksamhet i pressen. Och glädjande nog även i återförsäljarledet.

Framtiden ser med andra ord ljusare ut idag!

Vill du veta mer
om projektet?

Kontakta Mikael