Circus Reklam Byrå logo

Hej Helena!

”Mångsidig medicinsk copywriter som älskar Indien”

Vem är du?

En dalkulla som efter studier i Uppsala nu bott och trivts i Skövde i mer än tjugo år. Gift och har tre vuxna barn. Vi bor i ett stort gammalt hus och jag älskar att vara ute, hittas ofta i en rabatt i trädgården. Åker motorcykel, sjunger i kör, stickar och seglar. Min bakgrund är inom det naturvetenskapliga området och jag har en doktorsexamen inom mikrobiologi från Karolinska institutet. Jag har också jobbat på högskolan i Skövde och på ett universitet i Indien, som handledare för mastersprogrammen inom bioinformatik. Älskar Indien! Gillar mentaliteten, att alltid se det positiva och vara bra på att fira, ofta utan att det behöver kosta så mycket.

Vad gör du på Circus?

Efter att ha arbetat praktiskt med laboratoriemedicin i många år har jag nu mitt i livet utbildat mig till vetenskapsjournalist och kommer att jobba på Circus som medicinsk copywriter. Jag ser fram emot att få lära mig mycket och utveckla den regulatoriska blicken.

Oväntad talang:

Jag tar vid utvalda tillfällen ett högt C och sjunger högsta sopran i Skövdes största kör – Zarakören som har 110 medlemmar. Sjunger dock varken på västgötska eller dalmål! Tror att jag skulle kunna ta ett fyrstruket ciss, som Pernilla Wahlgren gjorde i ”Piccadilly Circus”…