Circus Reklam Byrå logo
  • Platsvarumärket Biorkabacken

  • Budskapsplattform
  • Design
  • Idéutveckling
  • Illustrationer
  • Visuell identitet

BOSTADSBOLAGET FÖRBO

Lekfulla koncept för aktivitetsparker

Under de senaste åren har vi hjälpt bostadsbolaget Förbo att profilera två av sina nybyggda aktivitetsparker, Biorkabacken i Kungälv och Sagoparken i Mölnlycke.

2016 fyllde Förbo 50 år och då togs beslutet att bygga fyra aktivitetsparker i ägarkommunerna Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv. Målsättningen var att skapa mötesplatser för barn, unga och vuxna. Den senaste aktivitetsparken i Björkås finns i Kungälvs kommun och invigdes sommaren 2022. Den är ett led i vår uppdragsgivares mål att utveckla områden utifrån social och ekologisk hållbarhet.

Circus tog fram ett namn och koncept för parken samt producerade skyltmaterial. Utifrån platsens historia, innehåll och läge växte ”Biorkabacken” fram, en verklighetstrogen fantasivärld med påhittade figurer. Med aktivitetsparkens översiktsplan som grund tog vi fram en karta och guide till vad som finns på platsen – men också vad som kan skapas med hjälp av fantasin. Dessutom ansvarade vi på Circus för den omfattande projektledningen i nära dialog med kund, illustratör, tryckeri och montörer.

 

 

EN EGEN VÄRLD. Modern fantasy möter klassiskt äventyr (iIlustratör: Linda Pabst).

PARKSKYLTAR. För att göra det enkelt att hitta finns alla aktiviteter och de olika fantasikaraktärerna på skyltning i parken.

INVÅNARNA I BIORKABACKEN. Biorkerna, Borgen, Sportfantasterna, Kamraterna, Lägerelden och Fidolinerna med flera vägleder besökaren och uppmanar till att leka, fika, sporta och umgås.

Reportage från invigningen

Hyresgästtidningen Förbobladet är en av Förbos viktigaste kanaler för bygga relationer med sina hyresgäster. När parken invigdes var vi från redaktionen på plats för att intervjuade besökare, Förbomedarbetare och kommunrepresentanter om vad Biorkabacken betyder för området.

Här berättar vi mer om vår tidningsproduktion Förbobladet.

Vill du veta mer om hur vi tar fram visuella identiteter och namnkoncept?

Jag berättar gärna mer, boka ett förutsättningslöst möte!

Helena Ask, projektledare 0708 19 14 17

Relaterade projekt:

Alla case

 

24 år av erfarenhet

AbbVie – adactopeople – Altan – Asics – Atmosfärpartner – Axalta – Bostadsbolaget – CampusPharma – Cuviva – Donsötank – Eductus – Ekelunds Väveri – ESOT – Finansinspektionen – Förbo – Försvarsmakten – Göteborgs Friidrottsförbund – Götenehus – Götenehus Group – Icopal – Löfgrens bageri – Mundipharma – Mylan – Najad – Ness Advokater – Oblique – Orkla – Partille Golfklubb – Pharma prim – Pharmacosmos – Pogab – Royal Canin – Smith & Nephew – Servier – Skanska – Sobrera – Spectronic – Takeda – Ventilationskontroll – Viatris – Volvofinans Bank – V-tab