Circus Reklam Byrå logo
  • Grafisk design
  • Sociala medier
  • Strategi
  • Varumärkesarbete
  • Webb

Donaxyl

Förflyttning av ett välkänt läkemedel mot bakteriell vaginos

Donaxyl var redan marknadsledande inom receptbelagda läkemedel för behandling av bakteriell vaginos. Nu skulle produkten lanseras som ett receptfritt läkemedel. För att förflytta varumärket krävdes ett gemensamt varumärkesarbete, ny design och uppdaterat tonalitet i alla kanaler.

Tillsammans med vår kund CampusPharma står vi på Circus reklambyrå för varumärkesarbetet både strategiskt och kommunikativt. Med en genomarbetad plattform skapade vi även ny grafisk design och en tydlig tonalitet och idé i allt innehåll. Vi har designat och stått för content och SEO till hemsidan donaxyl.se och även för sociala medie-aktiviteter och Google ads.

Resultatet hittills har överträffat förväntningarna. På ett år har försäljningen fördubblats, förskrivningen av den receptbelagda produkten är oförändrad, samtidigt som det receptfria läkemedlet tagits väl emot på apoteken.

En attraktiv och informativ hemsida

Syftet med samlingsplatsen donaxyl.se är att stärka och informera kvinnor i att ta hand om sig själva, få goda råd och stöttning i att förstå vad bakteriell vaginos är och att det är en vanligt förekommande åkomma som kan drabba kvinnor i alla åldrar. Du kan kika på hemsidan här donaxyl.se

Även barnmorskor och apotekspersonal målgrupper

Målgrupperna når vi ut till med den sökordsoptimerade hemsidan och organiskt sök, men även med Google ads-annonsering och regelbunden marknadsföring i sociala medier, där främst Facebook och Instagram är viktiga kanaler. Barnmorskorna runt om i landet är också viktiga för Donaxyl att ha en god kontakt och gott samarbete med. Digital utbildning är ett sätt att nå dem. Apotekskampanjer är en annan viktig kanal.

 

 

Grafisk design och tonalitet som sticker ut

Med en tydlig grafisk profil, och ett eget illustrativt bildspråk sticker hemsidan ut, samtidigt som Donaxyls SoMe-inlägg tar för sig och syns i det digitala flödet. Texttonaliteten är genomgående rak och tydlig och det finns hela tiden möjlighet att fördjupa sig och få mer kunskap kring problemet på hemsidan.

Nya donaxyl.se har nått trettiotusen besökare på mindre än ett år.

Funderar du på att repositionera eller ta ett omtag kring ditt varumärke?

Prata med oss på Circus! Kontakta Helena Ask, projektledare på tel 0708-19 14 17

Mer som detta

Alla case

 

24 år av erfarenhet

AbbVie – adactopeople – Altan – Asics – Atmosfärpartner – Axalta – Bostadsbolaget – CampusPharma – Cuviva – Donsötank – Eductus – Ekelunds Väveri – ESOT – Finansinspektionen – Förbo – Försvarsmakten – Göteborgs Friidrottsförbund – Götenehus – Götenehus Group – Icopal – Löfgrens bageri – Mundipharma – Mylan – Najad – Ness Advokater – Oblique – Orkla – Partille Golfklubb – Pharma prim – Pharmacosmos – Pogab – Royal Canin – Smith & Nephew – Servier – Skanska – Sobrera – Spectronic – Takeda – Ventilationskontroll – Viatris – Volvofinans Bank – V-tab